Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás A falu jelenlegi helyzete
Bekezdések

A falu jelenlegi helyzete

A község a Mérges és Bezi településekkel együtt körjegyzőséget működtet, a hivatal a Deák téren található. Alapfokú művészeti általános iskolája a téti Kisfaludy Károly ÁMK tagiskolájaként, óvodája önálló intézményként működik. Az iskolához tartozó épületben iskolai és községi könyvtár, valamint e-magyarország Pont működik. Az egészségügyi ellátást a helyben működő háziorvosi szolgálat látja el.

Címer

A legifjabbak egészségére a körzeti védőnői szolgálat biztosít felügyeletet. A gyógyszertár helyben biztosítja a szükséges gyógyszereket. Fogorvosi ellátás a szomszédos településen, Rábaszentmihályon biztosított.

A lakosság igényeinek kielégítését szolgálja a Birtok Coop Zrt. 25-ös számú ABC üzlete, a Szent Imre utcában található Minikereskedés. A településen két vendéglő: Gabriel vendéglő, Rábagyöngye vendéglő működik. További üzletek, szolgáltatók: Greszler Mezőgazdasági és Alkatrész Bolt, STIHL Szaküzlet. A településen két női-férfi-gyermek fodrász működik. Emellett számos vállalkozó kínálja szolgáltatásait (árufuvarozás, gépi földmunka, villanyszerelés stb.).

A faluban Postahivatal és Takarékpénztár is működik.

A lakosság nagy része katolikus, a katolikus templom a Szent Imre utcában van.

A vidék mezőgazdasági jellegű, azonban a mezőgazdaság csak kevesek számára biztosít megélhetést. A lakosság nagy része Győrbe és Csornára ingázik, ott dolgozik.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. április »
április
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930