Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás
Bekezdések

Bemutatkozás

Page Rábacsécsény földrajzi helye
A 619 lelket számláló település a Rába folyó bal partján Győrtől 27 km-re délnyugatra fekszik.
Page Nevezetességek
A jelenlegi templomot a 19. század elején építtette a Sibrik család. Érdekesség, hogy a templom minden egyes téglájába beleégették az "S" monogramot. A falu akkori lakossága ingyen közmunkában hordta a követ az építkezéshez Várkeszőről.
Page Közösségi élet
Bár a falu lakossága alig haladja meg a 600 főt, mi sem bizonyítja jobban az emberek aktivitását, mint a számos civil tevékenység. A vasárnapi délutáni kellemes elfoglaltság a helyi sportegyesület foci csapatának köszönhető. A településen működik ifjúsági klub, Molnár János Egyesület, Ágota Nyugdíjas Klub, illetve a klub tagok által működtetett Öntevékeny Művészeti Csoport, valamint a helyi és rábaszentmihályi fiatalokból alakult Fidelitas szervezete.
Page Történelem
A község első említése 1258-ban történik. A falu birtokosai ekkor a Csécsényi család - Chechen- és a pannonhalmi apátság. A Csécsényi nemzetség az Árpád-házi királyok idejében, már feltétlenül nagy tekintélyű család lehetett, a zselizi apátságnak szintén ők voltak a kegyurai.
Page A falu jelenlegi helyzete
A község a Mérges és Bezi településekkel együtt körjegyzőséget működtet, a hivatal a Deák téren található. Alapfokú művészeti általános iskolája a téti Kisfaludy Károly ÁMK tagiskolájaként, óvodája önálló intézményként működik. Az iskolához tartozó épületben iskolai és községi könyvtár, valamint e-magyarország Pont működik. Az egészségügyi ellátást a helyben működő háziorvosi szolgálat látja el.
Page Ünnepek, hagyományok
A településen lakók az évente megtartott, már hagyománynak számító ünnepekkel, rendezvényekkel színesítik az éveket. A farsangi időszakban a Molnár János Egyesület farsangi báljára várják a vendégeket.
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31